Лидерът на БСП Корнелия Нинова изпрати официално писмо до служебния

...
 Лидерът на БСП Корнелия Нинова изпрати официално писмо до служебния
Коментари Харесай

Корнелия Нинова към Гълъб Донев: Спрете райския газ!

 Open photo

 

Лидерът на Българска социалистическа партия Корнелия Нинова изпрати публично писмо до служебния министър ръководител Гълъб Донев с искане да бъде спряна продажбата на божествен газ.

 

„ По време на постоянното държавно управление в Министерство на стопанската система и промишлеността положихме всички старания да възпрепятстваме разпространяването му “, напомни Нинова.

Ето какво се споделя още в писмото: „ За пръв път в историята на Народното събрание приехме закон на две четения в границите на 4 дни, с който забранихме използването му на обществени места и продажба на лица до 18 година, в това число и в интернет. Комисията за отбрана на потребителите направи стотици инспекции. Наказанието е санкция до 12 000 лева Имаше резултат.

При нас постъпват стотици сигнали от родители, че божествен газ още веднъж се продава и се използва всеобщо в нощни клубове и заведения.
Мобилизирайте Министерство на здравеопазването, Министерство на вътрешните работи, контролни органи и приложете цялата мощ на закона, с цел да спасим българските деца от тази извънредно рискова болест “, написа Нинова.

 

Ето и цялостния текст на писмото на Корнелия Нинова до Гълъб Донев:

 

ДО
Г-Н ГЪЛЪБ ДОНЕВ МИНИСТЪР-ПРЕДСЕДАТЕЛ НА РЕПУБЛИКА БЪЛГАРИЯ

Уважаеми господин Донев,
Обръщам се към Вас с искане да спрете продажбата на божествен газ на българските деца. По време на постоянното държавно управление в Министерство на стопанската система и промишлеността положихме всички старания да възпрепятстваме разпространяването му.
За пръв път в историята на Народното събрание приехме закон на две четения в границите на 4 дни, с който забранихме използването му на обществени места и продажба на лица до 18 година, в това число и в интернет. Комисията за отбрана на потребителите направи стотици инспекции. Наказанието е санкция до 12 000 лева Имаше резултат.
При нас постъпват стотици сигнали от родители, че божествен газ още веднъж се продава и се използва всеобщо в нощни клубове и заведения.
Мобилизирайте Министерство на здравеопазването, Министерство на вътрешните работи, контролни органи и приложете цялата мощ на закона, с цел да спасим българските деца от тази извънредно рискова болест.

С УВАЖЕНИЕ,
КОРНЕЛИЯ НИНОВА ПРЕДСЕДАТЕЛ НА Българска социалистическа партия

 

Последвайте Епицентър.БГ към този момент и в !  

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР